طراحی باغ ژاپنی | 30 طرح برتر باغ ژاپنی

طراحی باغ ژاپنی

باغ ژاپنی معروف به باغ‌های ژاپنی و چینی خاور دور بود. این نوع سبک باغ‌سازی و ایجاد فضای‌سبز سبک باغ‌سازی که در چین و ژاپن به کار می‌رفت حاکی از زیادی جمعیت و کمبود فضای لازم برای باغ‌سازی وسیع بود. در چین ۳۰۰۰ هزار سال قبل از میلاد مسیح باغ‌سازی بوده ولی باغبانی بیشتر به منظور پرورش گیاهان دارویی انجام می‌گرفت.
در ۲۰۰۰ هزار سال قبل از میلاد باغ‌ها و پارک‌های بسیار وسیع برای ایجاد شکارگاه احداث شده بود. مذهب تاثیر بسزایی بر باغ‌سازی چین داشته و بعد از ظهور بودائیسم در چین، اغلب باغ‌ها به سبک‌های طبیعی و فرم‌های آزاد ساخته شد و سعی می‌شد که از طبیعت تقلید کرده و بیشه‌زار و تپه‌ها زیبا احداث نمایند.
وسایل مختلف و گیاهانی که در این باغ‌ها به کار می‌رفت هر کدام نماد چیز خاصی بود. باغ‌های تفریحی را برای تماشا و تفرج و اماکن مقدس اطراف آن مکانی برای تفکر و تامل می‌ساختند و بیشتر در اطراف معابد و بخش‌های عمومی شهر بوده. در ژاپن نیز مانند سایر ممالک و فرهنگ جهانی سبک باغ‌سازی در دوران مختلف تکامل یافته ولی هنوز به عنوان سبک باغ‌سازی ژاپنی ساخته می‌شود و المان‌های متفاوتی در ساخت این گونه باغات مانند گیاهان، سنگ، شن، مجسمه، آب و عوامل طبیعی باعث شکل گیری باغ ژاپنی می‌شود.

طراحی باغ ژاپنی

عناصر باغ ژاپنی

عناصر باغ ژاپنی هر کدام نمادین بوده و دارای معنای خاصی هستند که برای آرامش بخشیدن و زیبایی محیط به کار می روند. مهمترین عناصر باغجه ژاپنی عبارتند از: 

  1. سنگ
  2. آب
  3. نهر، جوی و رودخانه
  4. آبگیر یا برکه
  5. گیاه
  6. فانوس
  7. پاگودا
  8. پل
  9. مجسمه

قیمت و اجرای باغ ژاپنی

جهت اجرای انواع فضای سبز توسط تیم تخصصی گل چمن آریا با ما تماس بگیرید.

سنگ در باغ ژاپنی

در احداث باغ ژاپنی همیشه اول مکان سنگ‌ها مشخص می‌گردد و سنگ‌ها را چهارچوب اول طراحی می‌دانند. فرم و رنگ سنگ‌ها بسیار متنوع بوده و برای ایجاد فضای همگن در هر طرح همیشه از رنگ و جنس و فرم آن استفاده می‌شود و عقیده طراحان ژاپنی به مفهوم سنبلیک و شکل ظاهری و فرم سنگ‌ها هم نماد خاصی دارند.

سنگ‌های عمودی:

سنگ‌های بلند و عمودی برای نشان دادن ارتفاع و بلندی به کار می‌رود. این سنگ‌ها، صخره‌ها و کوه‌های بلند را در خاطر زنده می‌کنند.

سنگ‌های کوتاه گرد:

این سنگ‌ها نمایانگر تپه‌های صاف و کوتاه و ترکیب گل ‌و گیاه با سنگ‌ها هستند.

سنگ‌های گرد و صاف:

این سنگ‌ها را در احداث رودخانه به کار می‌برند. سنگ‌های درشت‌تر را در حاشیه رودخانه و سنگ‌های ریزتر را در وسط رودخانه می‌گذارند.

سنگ‌هایی با شکل نامنظم:

این سنگ‌ها نامتقارن بوده و قسمت تحتانی آن‌ها وسیع‌تر از قسمت فوقانی است و برجستگی‌های این سنگ جالب می‌باشد.

سنگ‌های پهن:

پهنای این سنگ‌ها ۱ الی ۲ متر بوده و سطح آن‌ها منظم است. این سنگ‌ها در آب به عنوان جزیره‌ای کوچک و کنار برکه و سطح پیاده‌روها کاربرد دارد.

سنگ‌های مسطح:

این سنگ‌ها برای ساختن معابر بوده و هم‌چنین برای مستقر ساختن فانوس استفاده می‌شود.

سنگ در باغ ژاپنی

آبنما در باغ ژاپنی

در باغ‌های مذکور آب به صورت آبنما ها و نهر، جوی، آبگیر و برکه به کار می‌رود. آب نهرها از آبشار و آبنما وارد برکه مرداب شده و به جوی ختم می‌شود. ژاپنی‌ها برای اجداث آبشار از ۶ دسته سنگ استفاده می‌کنند. سنگ‌های آبشار را به نسبت وظیفه‌ای که ایفای نقش می‌کنند نام‌گذاری می‌کنند عبارتند از سنگ‌های پهلوی، سنگ‌های پایه، سنگ‌های آئینه‌ای، سنگ سقوطی، سنگ فوقانی، سنگ‌های سطحی و کناری خواهد بود. اجرای آبنما باعث زیبای فراوانی در این نوع باغ می‌شود.

آبنما در باغ ژاپنی

نهر، جوی و رودخانه در باغ ژاپنی

در باغی که آبشار یا آبنما احداث می‌کنند حتما به نهر یا جویی نیاز دارند تا آب را از آبشار تا مرداب برساند باید سعی شود تا حد امکان ظاهری طبیعی داشته باشد. از سنگ‌های گرد، کوچک و بزرگ و قلوه‌سنگ برای پوشاندن کف استفاده می‌شود.

طراحی باغ ژاپنی

آبگیر یا برکه در باغ ژاپنی

در باغ‌های ژاپنی معمولا آب، نهر یا جوی به برکه منتهی می‌شود. گاهی نیز به علت کمبود مساحت باغ یا بسته به سلیقه طراح، آبشار و نهر حذف شده و فقط آبگیر یا آبنما احداث می‌شود و برکه را می‌توانیم مرکز توجه در یک باغ ژاپنی دانست.
این محل تا حد امکان طبیعی خواهد لود. کف برکه را نیز سنگ می‌کنند تا سطحی منعکس کننده شود و اطراف برکه را با گیاهان و سنگ‌های رودخانه‌ای و تخته سنگ می‌پوشانند.

باغ ژاپنی

گل و گیاه در باغ ژاپنی

پنجمین عنصر مهم در طراحی باغ ژاپنی گیاه است. طراحان باغ ژاپنی همیشه اول درختان و بعد درختچه‌ها را انتخاب می‌کنند و سپس گل‌های فصلی و کف‌پوش‌ها مشخص می‌شوند به این ترتیب تعادلی در ارتفاع، رنگ و فرم گیاه خواهد بود. برای مثال درختان خزان‌پذیر در فصول مختلف رنگی بازی می‌کنند و درختان گلدار و درختان سوزنی برگان بیش‌تر ار سایر درختان در باغ ژاپنی به کار می‌رود.

درختان خزان‌پذیر مانند: 

چنیگو، توس، زیتون تلخ، شاه بلوط، خرمالو، صنوبر و …

درختان دائمی برگ پهن:

انجیر، توت، کوکازا، ماگنویی سبز، سوزنی برگان، کاج‌ها و سروها: سرخدار، کاج، سرو شیراز، سرو نقره‌ای، کامپس پاریس، لاوسون، نونل، آبیس و …

درختان گلدار:

ماگنولیا بنفش، گوجه گل، هلو گل، درخت پر، پیروکانتا، زالزالک.

درختچه‌هایی که در باغ ژاپنی به کار می‌رود، فرم باز و آزاد داشته و هرگز هرس نمی‌کنند و در اطراف سنگ‌ها به عنوان تک گیاه کاشته می‌شوند مانند آزالیا، تمشک زینتی، کنتی استر، برگ بو، توت مجنون، ژونی پروس خزنده و …

گیاهان باغ ژاپنی

فانوس در باغ ژاپنی

در زمان‌های قدیم در چین و ژاپن فانوس‌ها را برای روشن کردن معابر استفاده می‌کردند به همین منظور امروزه ژاپنی‌ها فانوس را به عنوان چراغ روشن‌گر مسیر به کار می‌برند. فانوس‌ها را در کنار پیاده‌روها و در حاشیه برکه و استخر و آبنما قرار می‌دهند چون این عنصر برای روشن کردن محیط به کار می‌رود و از کاشتن درخت و درختچه در اطراف آن که باعث مخفی شدن فانوس می‌شود خودداری می‌کنند. فانوس‌ها اشکال مختلفی داشته و سنگی شکل هستند.

طراحی باغ ژاپنی

پاگودا در باغ ژاپنی

فانوس‌های چند طبقه را پاگودا می‌نامند. پاگودا را معمولا بر فراز کو‌ه‌ها و بلندی قرار می‌دادند تا مسافت زیادی را روشن کند.

پاگودا

پل در باغ ژاپنی

در باغ‌های ژاپنی که وسعت متوسط و بزرگ دارند اغلب بر روی آب، جوی و نهر، پل احداث می‌شود و فرم و رنگ این پل‌ها اغلب از چوب بوده و اشکال متقاوتی دارند و باید هماهنگی و تناسب با طرح کلی را داشته باشند و در بعضی مواقع از جنس سنگی و سیمانی هم خواهد بود وسعت باغ‌های ژاپنی محدودیت خاصی ندارد.

پل در باغ ژاپنی

باغ ژاپنی کلاسیک

در این‌گونه باغات تا حد امکان از گل‌های پررنگ به مقدار کم استفاده می‌شود. آن‌ها ترجیح می‌دهند از گیاهانی که دائم به یک شکل می‌باشد استفاده نمایند تا مکانی ثابت‌تر داشته باشند و به جای رنگ‌های متنوع از نوع فرم گیاهان استفاده می‌کنند و همانطور که قبلا هم گفته شد باغ‌های ژاپنی نمایانگر طبیعت هستند و بنابراین عناصری که در این باغ‌ها به کار می‌رود باید کم و بیش فرم طبیعی داشته باشد. مثلا سطح پیاده‌روها را از سنگ تیشه‌ای یا قلوه‌سنگ یا بلوک‌های سیمانی یا واش بتون که فرم طبیعی دارند می‌پوشانند و اکثر باغ‌های ژاپنی که در نقاط مختلف جهان احداث می‌گردد چند جسم ساخته و جان وجود دارد. گاهی این اجسام به صورت تندیس، مجسمه و فانوس به کار می‌رود.

طرح باغ ژاپنی

قیمت و اجرای باغ ژاپنی

جهت اجرای انواع فضای سبز توسط تیم تخصصی گل چمن آریا با ما تماس بگیرید.

اصول طراحی باغ ژاپنی

هر نوع سبک باغ سازی و طراحی فضای سبز طبق روش و مدل و سیستم خاص خود را دارد بنابراین طراحی باغ ژاپنی الهام گرفته از پنج اصول اصلی خواهد بود:

  1. ترکیب عناصر جامد مانند سنگ با عناصر زنده مانند گیاهان
  2. هارمونی رنگ عناصر در سطح کل باغ
  3. الهام گرفته از طبیعت باشد.
  4. عناصر آب در سطح باغ گسترده باشد.
  5. سیستم نورپردازی حتی‌الامکان فانوس باشد.
اجرای باغ ژاپنی

اصول بنیادی طراحی باغ ژاپنی

تمام رشته‌های طراحی منازل، طراحی باغ و طراحی ساختمان، هماهنگ بودن اجرا و طرح اهمیت بسیاری دارد. برای هماهنگ کردن طرح‌ها، طراح روش‌ها و اصول خاصی برای استفاده از خط، فرم بافت، رنگ، مقیاس، تکرار، تنوع، تعادل و تبادل وضع می‌کنند. رعایت این اصول در طرح تمام آثار هنری ضروری است و طراحی منظر و باغ‌سازی از جمله باغ ژاپنی منحصر‌به‌فرد بوده و چند بعدی بودن فضای طراحی شده است. یک تابلوی نقاشی را تقاش خلق می‌کند و یک طرح باغ ژاپنی را طراحی باید خلق و پر کند و بر روی چندین محور خلاصه شده و حال به طور اختصار خواص و معنی خط، فرم، بافت، مقیاس، رنگ، توالی، تنوع و تعادل بیان می‌کنیم.

۱- خط و محور:

محور و خط الگویی برای کنترل طرح است. طراح برای کنترل حرکت بصری و و کنترل فیزیکی از خطوط استفاده می‌کند باغ نیز به کمک محور یا خطوط مشخص می‌شود و پیاده‌روهای مارپیچ و خطوط منحنی حرکت آهسته است.
خطوط منحنی پرچین‌ها و دیوارها و لبه و حاشیه‌ها با محورهای متفاوت طراحی می‌شود.

۲- فرم:

شکل نهایی هر جسم، فرم آن است. مثلا فرم گیاهان از مجموع شکل و فرم تنه، فرم شاخه‌ها و برگ‌ها بوجود می‌آید. فرم اجسام بلند و باریک را فرم عمودی و شکل توده نهایی جسم کوتاه و پهن را فرم افقی می‌نامند و فرم مثلثی، فرم مخروطی خواهد بود.

۳- بافت:

رابطه و همبستگی بین مجموعه بخش‌های مختلف هر جسم بافت آن جسم است. در طراحی باغ ژاپنی کاربرد بافت‌های مختلف گیاهان و سایر اجسام مانند سطح پیاده‌روها، دیوارها و غیره تنوع به طرح می‌بخشد. به طور کلی گیاهان را به سه دسته ظریف، متوسط و ضخیم تقسیم‌بندی می‌کنند. می‌توان گفت بافت یک گیاه بستگی به طول دمبرگ ، درخشندگی و روشنی برگ‌ها و اندازه برگ‌ها دارد. گونه‌ای از بافت ظریف و کم پشت و نرم جلوه می‌کنند و یا بافت خشن، سنگین و یا پرپشت بوده بنابراین می‌توانیم بگوییم بافت ظریف یا خشن می‌باشد و به کار بردن گیاهانی با بافت مشابه، باعث یکنواختی طرح می‌شود و ترکیب استفاده از سه نوع بافت در فضای‌سبز و باغ ژاپنی تنوع بخشیده و ناظر را زود خسته نمی‌کند.

4- رنگ:

افراد متفاوت نسبت به رنگ‌های مختلف واکنش‌های متفاوتی دارند. عده‌ای از مردم کورنگ هستند یعنی قدرت تشخیص بعضی از رنگ‌ها را ندارند. به طور کلی رنگ‌های قرمز، نارنجی و زرد جزو رنگ‌های گرم و رنگ‌های سبز و آبی از رنگ‌های سرد به شمار می‌آیند.
از این رنگ‌ها برای بزرگتر شدن باغ استفاده می‌کنند. هر جسمی در باغ ژاپنی رنگی دارد؛ این رنگ‌ها اغلب یکنواخت نیستند مثلاً تنوع رنگ‌های سبز بی‌شمار است. حتی در یک گونه گیاهی رنگ سبز برگ تغییرات فراوانی می کند. رنگ‌های طبیعت به رنگ‌های ساخته‌ی دست انسان برتری دارد. یک طراح موفق رنگ‌ها را می‌شناسد و به موقع از آنها استفاده می‌کند. رنگ را یکی از متغیرهای مهم طرح خود قرار می‌دهد.

۵- مقیاس:

در طراحی باغ شناخت و کاربرد مقیاس و اندازه‌ها اهمیت دارد بدین معنی که اندازه‌ی صحیح فواصل و ابعاد به کار رفته در باغ باعث ایجاد توازن و ترتیب در باغ می‌شود لذا در مقیاس کوچک جزئیات بیشتر گیاهان تک تک دیده می‌شود و کوچک‌ترین دگرگونی در مقیاس مشخص می‌باشد. مقیاس به معنای واقعی یعنی اندازه هر عنصر در باغ ژاپنی حتی عطر گیاهان در مقیاس‌های کوچک مهم‌تر از مقیاس‌های بزرگ هستند چون تماس مردم با گیاهان بیشتر بوده و لذت‌بخش‌تر است.

۶- تنوع:

هم‌آمیزی بافت‌ها و فرم‌ها و رنگ‌های مختلف تنوع ایجاد می‌کند‌ تنوع کم باعث ایجاد یکنواختی شده و تنوع زیاد سردرگمی پیش می‌آورد. برای ایجاد فضایی دلنشین باید تنوع در حد اعتدال باشد. زیاده‌روی در به کار بردن اجسام مختلف نیز بد خواهد بود.

۷- توالی:

توالی به عناصر متنوع معنی و مفهوم بخشیده با تکرار گیاهان و اجسام مختلف در طرح از پیچیدگی احتمالی ناشی از تنوع بسیار کم کرده و نظم و ترتیب می‌دهد. در پروژه‌های بسیار وسیع طراح می‌تواند به دلخواه خود یک انبوه‌کاری یا گروهی‌کاری تکراری ایجاد و توالی بماند بدین ترتیب تکه تکه کردن و جداکردن جلوه ندارد.

۸- تعادل:

معمولاً در یک منظره می‌توان به آسانی یک محور پیدا کرد. اگر اجسام دو سوی محور یکسان باشند طرح را قرینه و اگر اجسام دو سوی طرح یکسان نباشد طرح نامنظم خوانده می‌شود و هر دو ضروری است تعادل اجسام دو طرف محور وجود داشته باشد. مناظر طبیعت هرگز متقارن نیستند ولی توازن بین دو سوی محور قرار دارد و به اصطلاح این توازن را تقارن نظری می‌نامند. برای ایجاد فضای طبیعی و زیبا و همیشه عالی، توازن باید در نظر داشت و تقارن نظری به وجود آورد.

طراحی و اجرای باغ ژاپنی

گونه‌های گیاهی باغ ژاپنی

گونه‌های گیاهی در باغچه ژاپنی به پنج دسته تقسیم‌بندی می‌شوند:

  1. درختان خزان‌پذیر
  2. درختان دائم‌سبز
  3. درختچه‌های سوزنی برگان
  4. گل‌های دائمی و فصلی
  5. گیاهان پوششی و سطحی

۱-درختان خزان‌پذیر:

درختانی هستند که در فصول مختلف رنگ برگ آنها تغییر رنگ داده و در فصل زمستان برگ آنها ریزش پیدا می‌کند و سال بعد با شروع فصل بهار دوباره رشد می‌کنند مانند افرا، چنار، افرا چینی، ارغوان، زغال‌اخته، زالزالک، سیب گل، گوجه گل، گیلاس گل، توس، راش، ون، ژنیکو، بلوط قرمز، نارون

۲- درختان دائم‌سبز:

درختانی هستند که برگ آنها در تمام فصول سبزمانند هستند و ریزش ندارند. در فصل بهار بعضی از برگ‌های قدیمی ریزش دارند مانند بگونیا، کاملیا، فاس، شاه بلوط هندی، یاس هلندی، آکوبا، میخک هندی

۳- سوزنی برگ‌ها:

مانند کاج‌ها و سروها جزء درختان و درختچه‌های دائم‌سبز بوده و برگ آنها ریزش ندارد و برای نمای باغ ژاپنی بسیار حائز اهمیت می‌باشد مانند سرخدار، ژونی پروس، کاج سیاه، سرو نقره‌ای، کامپس پاریس، لاوسون، تویا، آبیس و نوئل.

۴- گل‌های دائمی و فصلی:

برای رنگ‌دهی، تنوع، آرامش،زیبایی و دلنوازی در محیط باغچه ژاپنی به صورت خطی و پراکنده کاشته می‌شوند مانند آغون، عود قرمز، برچینیا،تاج‌الملوک، کروپیس، داوودی، زبان در قفا، رعنا زیبا، سوسن، زنبق، لوپن، گل صدتومانی، فلوکس

۵- گیاهان پوششی و سطحی:

این گیاهان برای پوشاندن سطح خاک به جای چمن مورد استفاده قرار می‌گیرد و برخی از آنها قابلیت روندگی زیادی دارد مانند لیزماکیا، فرانکینیا، پاپیتال‌هدرا، آجوکا، انواع سروم، نعنا و پونه، مریم گلی، ورونیکا، فستوکا، هورستا

۶- درختچه‌های زینتی

که به محوطه باغ ژاپنی تنوع و پوشانندگی و رنگ و زیبایی می‌بخشد مانند: میخک، ختمی، بربریس، کنتی استر، شقایق، پامچال، کوکب، شمشاد طلائی، نقره‌ای و سبز، پیراکانتا، بامبو، برگ‌بو، بداغ، به ژاپنی، یاس زرد،دوتزیا، اسپیره، بادلیا، کریا، آزالیا، وایگلیا، سنجد، نرگس درختی، مروارید

اصول اجرای باغ ژاپنی

ساختار باغ ژاپنی

به طور کلی ساختار باغ ژاپنی دارای شش اصل می‌باشد که مهندسین و طراحان معماری منظر و فضای‌سبز انجام می‌دهند. این ساختار عبارتند از:

۱- اصل سادگی:

اصل بسیار مهمی در آفرینش کلیت طرح بوده بدین مفهوم که اگر به درستی به کار گرفته شود و به درک و نوع طرح ارج می‌نهد.

۲- اصل تعادل:

برای درک اصل تعادل می‌توانید چشم‌انداز فضای‌سبز باغ ژاپنی مورد نظر را تصویری فرض کنید، اگر سمت راست و چپ فضای‌سبز قرینه هم بودند یا هر یک تصویر دیگری در آینه بوده می‌گویین تعادل دارد. پیش از تعادل بهتر است با ترکیبی بسیار مهم به نام وزن بصری آشنا باشیم.

۳- اصل تمرکز:

نقطه تمرکز، تعیین کننده عنصر یا عرصه‌ای است که دید بیننده را به سوی خود می‌کشد یا به عبارتی دیگر این نقطه تمرکز باید به گونه‌ای باشد که تمایل چشم به سوی آن جذب شود زیرا نقطه تمرکز دارای بیش‌ترین اهمیت خواهد بود.

۴- اصل ریتم و خط:

در اصل در بستر طرح، نقش توزیع را ارائه می‌کند یا ایجاد جریان می‌کند. اگر بخواهیم به مفهوم آن بنگریم؛ ریتم و خط عامل تداوم حس حرکت بین محیط‌های مختلف باغ ژاپنی بوده به صورت کلی‌تر می‌توان گفت خط و طبقه اتصال دید پیشین تهدید پسین را دارد. تکرار اشکال، زوایا و خطوط بین عرصه‌ها و عناصر طرح اقدام کرد.

۵- اصل مقیاس و تناسب:

این اصل و رعایت آن باعث می‌شود که ارتباطی درست بین اندازه تمامی عناصر فضای‌سبز برقرار شود.

۶- اصل وحدت و یکپارچگی:

این اصل اگرچه در ابتدای مطلب ارائه نگردید اما جزو اصلی طراحی به شمار می‌رود اما از آنجایی که عملاً این اصل و آنچه به کارگیری اصول پنجگانه پیشین است و مفهومی دارد جزء آنها ارائه نگردید لذا از اصل وحدت و یکپارچگی تحت عنوان ستاره یا استاد طراحی نام می‌برند.

باغ ژاپنی

عناصر کلیدی باغ ژاپنی

عناصر اصلی و کلیدی باغ ژاپنی شامل آب‌راه‌ها، رنگ، سنگ، شن، وسایل باغ، صخره، حصار گیاهان، تپه ها و مبلمان خواهد بود. دقت در مورد انتخاب یا عدم انتخاب هر یک از آنها می‌تواند به نحوی در ساخت و طراحی باغ ژاپنی نمود داشته باشد و مکان استفاده از آنها از مهم‌ترین مسائل باغ ژاپنی می‌باشد.

نقش عناصر در باغ ژاپنی

هر کدام از عناصر باغ ژاپنی یک نقش اصلی را در محوطه‌ی باغ ایفا می‌کنند مانند آب که سمبل زیبایی، پاکی و شفاف بودن است. سنگ، سمبل مقاومت و استقامت و محکمی در برابر صدمات روزگار را داشته و گیاهان نقش زندگی، سرسبزی، زنده بودن، رشد و نمو و زندگی را احیا می‌کند. نور و فانوس نقش روشنایی در تاریکی شب و تعریف تاریکی در منظر نورائی را ایفای نقش دارد. مجسمه گذشته‌ی ما را یادآوری می‌کند.

باغ ژاپنی

انواع باغ ژاپنی

طراحی باغ ژاپنی به نظر ما می‌تواند انواع مختلفی داشته باشد. ترکیب سنگ با گیاهان، شن سفید با گل‌ها، واش بتن با گیاهان پوششی، طراحی انواع شن‌های رنگی به همراه گیاهان کوتاه، ترکیب تپه گلدار و تپه‌های سبز با سنگ کوهی و رودخانه‌ای و گاهی اوقات ترکیب چوب و سنگ و گیاه نقش آفرینی می‌گردد پس به نام باغ ژاپنی می‌توانیم انواع طرح‌ها، مدل‌ها و سبک‌های متفاوت ایجاد نمود و این فقط بستگی به دید و تفکر طراحان دارد. به طراحان پیشنهاد می‌گردد از ابتکارات خود استفاده کنند
و طرح‌های جدید به وجود آورند نه اینکه کپی‌برداری کنند. از مخلوط نمودن عناصر مختلف در طبیعت می‌توانیم طرح‌های جدید خلق کنیم و خودمان خالق طراحی باشیم. یکی از آنها همین طراحی باغ ژاپنی می‌باشد که دست طراحان بسیار باز بوده و آزاد خواهند بود تا انواع طراحی با سنگ، شن، گیاه، نور و آب انجام دهند.

باغ ژاپنی در ایران

طراحی و احداث باغ ژاپنی در محوطه حیاط و محل زندگی ما رواج پیدا کرده و مردم ایران عاشق گل و گیاهان از زمان‌های قدیم بوده‌اند و با پیشرفت جوامع بشری رو آوردن به ترکیب کردن گیاهان زنده با عناصر بی‌جان مانند سنگ و شن و از ترکیب سنگ به همراه گل‌ها طرح‌های زیبایی خلق نموده و این نوع سبک طراحی عامل اصلی طراحی باغ ژاپنی و ایرانی شد و امروزه نوع طراحی مدرن سنگ صاف با گل‌های دائم‌سبز سوزنی و بن‌سای طراحی بافت ژاپنی را به وجود آوردند.

باغ ژاپنی در ایران

باغ ژاپنی در تهران

نمونه‌های مختلفی از آن را در پارک ملت، پارک لاله و … خواهیم دید. حتی در بسیاری از محوطه ویلاهای اطراف تهران مانند لواسان، دماوند، کرج، مهرشهر، شهریار، فردیس و … به وضوح می‌توان دید و حتی در بیشتر میادین شهر تهران نوع طراحی باغ ژاپنی وجود دارد.

اجرای باغ ژاپنی در تهران

مزایای باغ ژاپنی

معایب باغ ژاپنی

ساخت باغ ژاپنی

اجرای باغ ژاپنی

سخن آخر:

آیا باغ ژاپنی سبکی زیبا هست یا خیر؟ باید بگوییم یکی از بهترین و زیباترین روش طراحی فضای‌سبز و محوطه‌سازی به شمار می‌رود و به مرور زمان استفاده از این نوع طراحی بیشتر هم خواهد شد چون با عناصر طبیعی حرف می‌زند و ابتکارات زیادی می‌توان در آن دخیل نمود پس استفاده از این سبک باغ ژاپنی به طراحان مدرن و کلاسیک پیشنهاد می‌گردد. در این زمینه می‌توانید با ما مشاوره رایگان داشته باشید.

همچنین شرکت گل چمن آریا خدمات دیگری مانند طراحی و ساخت فضای سبز ،آبنما، دیوار سبز، استخر، سونا و جکوزی، روف گاردن، آلاچیق و پرگولا، مه پاش، فایبر گلاس و … را در کیفیت بسیار بالا انجام می دهد.

قیمت و اجرای باغ ژاپنی

جهت اجرای انواع فضای سبز توسط تیم تخصصی گل چمن آریا با ما تماس بگیرید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *