چمن کاری ویلا
توسعه چمن کاری ویلا به شکل امروزی تلاش انسانهای شهرنشین می باشد. به عبارت دیگر توسعه شهرنشینی و به دنبال آن بهره گیری از فن آوری جدید و عوامل افزایش بهره گیری از چمن ها در محیط های شهری می باشد. اما شواهد نشان می دهد که آنها در مساحت بسیار کمی بوده است.
چمن کاری ویلا ابتدا از قصرها شروع شده و سپس به محوطه اطراف خیابانها و منازل مسکونی کشیده شده و با ورود چمن به ورزشگاه ها مرزی بین اولین تحقیقات روی جمن به سال 1665 میلادی برمی گردد.
انواع چمن ویلا
در خانواده گرامینه 6 خانواده وجود دارد ولی عموماً جمن های مهم به سه تیره زیر تعلق دارد.
• تیره Festucoidea
• تیرهPanicoidea
• تیره Eragostoidea
تیره Fostucoidea جزو چمن های سردسیری یا سرمادوست هستند. رشد آنها در دمای بین12 الی 25 درجه سانتیگراد می باشد گونه های مختلف آن عبارتند از Festueae- Aveneae- Triticeae
عوامل محدود کننده رشد چمن
رشد چمن زمین فوتبال تحت عوامل زیر محدود میشود:
1- شدت گرما
2- مدت گرما
3- استرس آب و خشکی
4- طوبت هوالولیوم و پوآ و فستوکا
سه جنس از این دسته چمن ها چمن های گرمسیری هستند. چمن گرمادوست دمای مناسب رشد آنها بین 25 الی 40 درجه سانتیگراد . این چمن ها به تابستان گرم و زمستان معتدل سازگاری دارند (درجه حرارت پائین باعث خواب زمستانی آنها می شود.
بهترین ترکیب چمن کاری ویلا برای مناطق تهران (چمن زمینهای فوتبال و ورزشی)
• Lolium perenne Barry
• 20% Lokium perennearrage
• 20%Poa pratensis
• 30%Festuca arundinacea
• 15%Festuca rubra rubra
پر مصرفترین چمن های طبیعی
چمن اسپرت Sport
چمن اسپرت یکی از ارقام چمن چند بذری است که تقریباًاز مخلوط شدن 3 نوع بذر بدست می آید و این نوع چمن را برای شرایط آب و هوای مناطق خاص با ترکیب های ویژه ای مخلوط می کنند.
فستوکا Festuca rubra
این گونه 3 زیرگونه دارد و مناسب برای زمینهای ورزشی می باشد و شرایط هوای گرم و مرطوب را نمی پسندد یکی از ارقام سردسیری می باشد و در برابر سایه بیشترین مقاومت را دارد و بعضی از زیرگونه های آن مقاومت به خشکی ومقاومت در برابر پاخوری دارد.
لیلیوم پریه یا رندی:Lolium perenn
جزو چمن های یکساله می باشد.(مانند چمن یارندی)
باراژ Barrge
یک رقم جدید چمن با خصوصیات زیر می باشد.
1. مقاومت زیاد در برابر پاخوری
2. مقاومت زیاد در برابر گرمارنگ سبز تیره
3. سرعت رشد کم از این رقم به علت ایجاد یک پوشش متراکم و مقاومت به پاخوری جهت احداث زمینهای ورزشی استفاده می شود.
باربالBarball
خصوصیات این نوع چمن شامل:
1. سرعت کم رشد
2. مقاومت به خشکی
3. برگهای لطیف
4. مقاومت به پاخوری
5. مقاومت به بیماری
6. رنگ سبز روشن
باری Barry
خصوصیات این نوع چمن:
1. پوشش متراکم
2. رنگ سبز تیره
3. مقاومت به گرما
4. مقاومت به سرزنی با ارتفاع کم
5. مقاومت به پاخوری
پو آپراتنسیس Poa pratensis
این گونه بومی آسیا و اروپا است و قسمتهای مرطوب و نیمه مرطوب شمال آمریکا زیاد می باشد. چمنی با مدت طول عمر زیاد است. خصوصیات این چمن شامل:
1. مقاومت به سرما
2. مقاومت به گرما
3. مقاومت به خشکی
4. سازگاری با سایه های کم
5. سازگاری با خاکهای سبک و ضعیف
6. قدرت پاخوری زیاد
7. مقاومت به سرزنی زیاد
مراجل اجرای کاشت چمن در ویلا
انتخاب خاک چمنکاری ویلا:
مناسب ترین خاک برای کشت چمن، خاکهای رسی و شنی می باشد. بهترین PHبرای چمن 5/7 الی 5/5 می باشد. بنابراین PH مناسب چمن 7 می باشد.
خاکبرداری زمین چمن ویلا:
در صورتی که زمین چمن کاری خاک مناسبی برای کاشت چمن نداشته باشد بایستی بسته به وضعیت زمین خاک برداری تا عمق مناسب را انجام داد.
خاکریزی زمین چمن بسته به نیاز زمین به ضخامت حدود 20 الی 30 سانتی خاکریزی نموده و آن را بطور یکنواخت در تمام سطح پخش کرد.
اصلاح خاک برای کاشت چمن:
خاک را می توان با کود دامی و خاک برگ و سبوس و کودهای ترکیبی و شیمیائی که غنی از فسفر و پتاس و ازت می باشد اصلاح نمود.
کاشت بذر چمن:
بطور کلی مقدار مصرف بذر به شرایط اقلیمی و نوع بذر چمن متفاوت می باشد معمولاً مقداری بذر چمن های هلندی حدود 30 الی 40 گرم در متر مربع و چمن یارندی حدود 60 گرم در متر مربع و چمن آفریقایی حدود 20 الی 30 گرم در متر مربع- چمن دایکاندرا (شبدر) حدود 20 الی 30 گرم تدر متر مربع می باشد.
از پوشش های مختلف می توان استفاده کرد مانند خاک اره، کود حیوانی، کود قارچ، خاک برگ که روی بذر کاشته شده قرار داده می شود تا از خشک شدن سریع بذر و خورده شدن آنها توسط پرندگان جلوگیری شود.
آبیاری چمن:
بعد از اتمام عملیات مربوط به کاشت، آبیاری زمین چمن انجام می گیرد بایستی تا دو هفته سطح چمن مرطوب نگاه داشت تا زمانی که چمن مستقر شود آبیاری باید بصورت عمیق و چند سانتی متری خاک نفوذ کند (20 سانتی متر)
آبپاش باید طوری تنظیم شود که تمام منطقه را زیر پوشش قرار بدهد تا اینکه چمن بصورت یکنواخت سبز شود.

نگهداری چمن ویلا
1- از بین بردن علف های هرز چمن
در سطح چمن ممکن است علف های مختلف سبز شود که باید بوسیله علف کش اقدام به از بین بردن علف های هرز نمود و بعضی از علف های پهن برگ را می توان از علف کش های انتخابی نیز استفاده نمود.
2- سرززنی جمن:
زمانی که چمن در حدود 5 الی 7 سانتی متر رسید بوسیله چمن های موتوری برقی یا بنزینی و یا چمن های دستی و تا قیچی چمن زنی اقدام به اصلح چمن از ارتفاع 2 الی 3 سانتی متر نمود.بهتر است چین اول جچمن بوسیله قیچی چمن زنی یا ماشین چمن زنی که تیغ تیز دارد انجام گیرد.
3- هوادهی به زمین:
بعضی مواقع نیاز هست که سطح زمین (به ریشه آن هوادهی) انجام می گیرد برای این منظور از چنگک های مخصوصی که وجود دارد استفاده می شود.
4- غلطک زنی سطح زمین:
در اوائل بهار به علت اینکه سطح ریشه چمن ها به سطح خاک بیشتر بچسبد اقدام به غلطک زنی به سطح چمن می کنند. البته باید باغلطک سبک این کار انجام گیرد.
5- کوددهی به چمنکاری ویلا:
هر سال باید در فصل پائیز اقدام به کوددهی سطح چمن نمود. برای این کار خاک رسی سرندی را با مقدار مناسب کود دامی پوسیده سرندی و کود ترکیبی شیمیائی مخلوط نموده و به سطح چمن می دهند.
6- لکه گیری چمن:
گاهی اوقات قسمت هایی از چمن در اثر عوامل مختلف از بین می رود برای ترمیم چمن به دو صورت اقدام به لکه گیری می کنند.
1- از بذر همان نوع چمن در مناطق لکه ها میتوان استفاده کرد.
2- از تکیه های بذر که در جاهای دیگری رشد داد یا موجود هست میتوان استفاده کرد.

چمن های آماده برای جیاط ویلا
چمن های آماده رولی را در مراکز تولید چمن به صورتهای مختلف کشت می کنند که روش های گوناگونی برای کاشت نوع چمن ها در مرکز تولید چمن وجود دارد و انواع چمن ها را در آن مناطق کاشته و به صورت آماده (شبیه موکت) در بازار به فروش می رود. این نوع چمن ها بستگی به نوع آن برای فضای سبز خاص بکار می رود. بعضی از آنها برای زمینهای ورزشی و بعضی از آنها برای فضای سبز (باغچه ای) و بعضی برای زمینهای پارکها مورد استفاده قرار می گیرد.
اجرای چمن ویلا
برای کاشت چمن در ویلا میتوانید با کارشناسان شرکت گل چمن آریا با شماره 09121906282 تماس حاصل فرمائید. شرکت گل چمن آریا با چندین سال تجربه در ساخت زمین چمن آماده ی خدمت رسانی به شما عزیزان است.