لایههای روفگاردن
متاسفانه زمانی که حرف از لایههای روف گاردن بهمیان میآید، همهی افراد لایهبندی روفگاردن به ذهنشان خطور میکند و فکر میکنند مهمترین مورد در روفگاردن، لایهبندی آن هست. در حالیکه در رابطه با روف گاردن این موضوع اشتباه است و تاثیر لایههای روفگاردن در حدود ۲۰٪ است و ۸۰٪ اهمیت لایه های روف گاردن به عوامل دیگری بستگی دارد که در ادامه به آن ها میپردازیم.
از مهمترین موارد در لایهبندی روفگاردن میتوان به زهکشی و دفع آب، سازهی خود روفگاردن، بستر خاک مخصوص آن و گیاهان مورد استفاده در روف گاردن نامبرد که در اجرای روف گاردن باید توجه زیادی به آن داشته باشیم.
واقعا خاصیت لایههای مختلف در روفگاردن چیست و چرا این برای ساخت روف گارن این همه لایه باید استفاده شود؟
لایه های روف گاردن چه کاربردی دارند ؟
آیا میتوان از لایه های جایگزینی استفاده کرد که هزینهی کمتری برای ما داشته باشند یا حتما میبایست از این لایه ها استفاده کنیم؟
برای پاسخ به این سوالات با ما همراه باشید تا پاسخ سوالات شما رو به صورت کامل توضیح دهیم.
1- لایه عایق ضد آب در روف گاردن
این لایه بر روی سازه پشتبام قرار میگیرد. چون سطح پشتبام از لایه قیرگونی یا ایزوگام پوشانده میشود و این مواد نفتی در مقابل آب و فشار ریشه زیاد مقاومت ندارد. بنابراین در این مرحله به صورت جداگانه یک لایه عایق ضدآب ساخته میشود. ساخت این لایه به روش های گوناگونی قابل انجام است. برای مثال میتوان از طریق موادی همچون لایه ژئوممبران که یک لایه لاستیکی است و یا از عایق فایبرگلاس این لایه ی ضد آب را تشکیل داد.
زمانی که حرف از فایبرگلس به میان میآید، مردم به ماده ای که سریعا شکسته میشود فکر میکنند، درحالیکه منظور ما از فایبرگلاس، ترکیب مواد رزین و اپوکسی با پشمشیشه و لایه مخصوص آن میباشد نه اینکه بخواهیم رزین را با خاکسفید یا بیکربناتپتاسیم ترکیب کنیم. در صورتی که لایه فایبرگلاس به روش درست و به صورت خالص استفاده شود ماندگاری بالای ۵۰ سال خواهد داشت.
بنابراین بهترین لایه برای آببندی و ایجاد محافظ و ضد ریشه در روفگاردن، استفاده از فایبرگلاس است که هر متر از آن تحمل5 تن سنگینی مواد را دارد و چسبندگی ان به سطوح در حدود ۵۰٪ است.
۲- لایه زهکش در روف گاردن
این لایه از جنس پلاستیک، پلیاتیلن، پروپلن و پلاستیک مقاوم ساخته میشود و بهترین نوع آن استفاده از نوع پنلی بوده نه یکسره. وظیفه این لایه، ایجاد تهویه و هوادهی به سطح زیرین خاک و حفظ رطوبت در لایه زیرین خاک خواهد بود.
3- لایه ژئوتکستال در روف گاردن
این لایه از جنس نخپلاستیک به همراه پنبه و الیاف شیشه ساخته میشود و در در مقابل پوسیدگی و نفوذ ذرات خاک به طبقه زیرین مقاوم است.
لایه ژئوتکستال اولین لایه بعد از بستر خاک میباشد و از مخلوط شدن خاک با لایه زیرین جلوگیری خواهد کرد.
۴- لایه فیلتر در روف گاردن:
این لایه از مواد نرم ساخته شده و به صورت فیلتر و جداکننده عمل میکند و باعث میشود کثیفی آب گرفته شده و آب تقریبا تمیز به لایه زهکش میرسد. املاح و ناخالصی های آب توسط این لایه جدا میشود.
۵- لایه بستر خاک روفگاردن:
از مهمترین لایههای روفگاردن بوده و تمامی ماندگاری و رشد گیاهان به این لایه بستگی دارد. به همین خاطر بهتر است در انتخاب خاک با یک متخصص کشاورزی باغبانی مشاوره داشته باشید. در روف گاردن حتما باید از خاک سبک با چگالی پایین و نرم و مقوی استفاده کنید. این خاک حاوی مواد مختلفی همچون خاک برگ، خاک کشاورزی، خاک کوکوپیت، پیت ماس، سم ضدعفونی خاک و ورمیکمپوست خواهد بود. درصد ترکیب مواد بستگی به نوع گیاهان مورد استفاده دارد.
۶- گلوگیاه روف گاردن:
در انتخاب گیاهان روفگاردن باید به منطقه آبوهوایی و مقدار رشد ریشه گیاهان توجه داشته باشیم. بعضی از گیاهان دارای رشد ریشه زیادی بوده و به صورت سطحی حرکت میکنند مانند بید که استفاده از آنها در روفگاردن باید ممنوع شود.
برای انتخاب گل و گیاه مناسب برای روف گاردن میتوانید از تجربه ی متخصصین شرکت گلچمنآریا استفاده کنید. در صورتی که سوالی در این رابطه داشتید میتوانید با شرکت گل چمن آریا با شماره 09121906282 تماس حاصل فرمائید.
آیا فایبرگلاس شکننده است؟
بسیاری از روفگاردنکاران و مهندسان مشاور به شدت از فایبرگلاس دوری میکنند. بهنظر میرسد اطلاعات درستی از آن ندارند لذا نیاز میبینیم توضیحات بیشتری در این مورد بدهیم تا آگاهی شما در مورد این مادهی بسیار عالی کامل شود و از صرفه جویی زیادی در هزینههای روفگاردن داشته باشید.
در صورتی که فایبرگلاس به روش معمولی انجام شود، فایبرگلاس شکننده و آسیبپذیر خواهد بود و اصلا مناسب روف گاردن نخواهد بود. چون بیشتر فایبرگلاسکارها، مواد رزین را با خاک سفید یا بیکربنات مخلوط میکنند و باعث شکنندگی و مقاومت پایین آن خواهد شد. اما در صورتی که مواد فایبرگلس به صورت خالص استفاده شود، مقاومت بسیار زیادی خواهد داشت.
بنابراین برای حذف چندین لایه در روفگاردن و مقاومسازی آن بهترین راهحل استفاده از فایبرگلاس دو لایه یا سه لایه خواهد بود و یک عمر راحتی را برای شما به ارمغان خواهد آورد.
کفسازی روفگاردن:
برای ساخت کف پشتبام از مصالح گوناگونی استفاده میشود. از جمله مواد استفاده شده برای کف روف گاردن میتوان به چمنمصنوعی، سرامیک، انواع سنگهای مختلف و قلوهسنگ سفید اشاره کرد. ترکیب نمودن این مواد در سطح روفگاردن بستگی به نظر طراح دارد.
در طراحی روف گاردن مدرن، از چمنمصنوعی به همراه سرامیک و قلوهسنگ سفید استفاده میشود و در طراحی روف گاردن سنتی از بافت چوبترموود و چوبپلاست به همراه انواع سنگهای مختلف استفاده میشود.
همچنین در طراحی روف گاردن مدرن نورپردازی در سطح کف زمین یکی از اصلی ترین ارکان اجرایی روف گاردن خواهد بود.
چگونه بهترین لایههای روفگاردن را بسازیم:
این سوالی است که بیشتر طراحان و مردم از خود میپرسند. در این مقاله تصمیم داریم بهترین روش و اصولیترین راه ساخت روفگاردن را بهطور خلاصه توضیح دهیم. در ساخت هر نوع روفگاردن توجه به چندین مسئله بسیار مهم و ضروری خواهند بود.
بهترین روش برای آب بندی روف گاردن چیست؟ در این مورد پیشنهاد ما استفاده از مواد نانوپلاستیک و یا مواد فایبرگلاس خواهد بود.
انتخاب نوع گلوگیاه بسته به شرایط آبوهوایی منطقه و مقدار بودجه شما متفاوت است. اگر مشکلی از لحاظ مالی ندارید پیشنهاد میشود از گیاهان لوکس و مقاوم و دائمسبز مانند انواع بنسای، نخلها، کاجها، سوزنی برگان و درختچههای زینتی استفاده کنید. همچنین میتوانید به صورت ترکیبی از گیاهان نامبرده استفاده کنید.
در صورت هر گونه سوال در رابطه با ساخت روف گاردن، نحوه اجرای بام سبز، روف گاردن در تهران و گیاهان مناسب برای روف گاردن میتوانید با شماره 09121906282 تماس حاصل فرمائید. متخصصین شرکت گل چمن آریا آماده پاسخگویی به سوالات شما عزیزان هستند.