ساخت اب نما

ساخت اب نما

به راحتی میتوان در حیاط خانه یا ویلا، لابی، پاسیو ها و فضای سبز روی پشت بام آبنما و آبشار مصنوعی ساخت. این آبنماها دارای تنوع فراوانی در شکل، طرح و اندازه می باشد که می توان بر اساس سلیقه شما و محل انتخابی انتخاب کرد. طراحی و ساخت آبنمای خانگی از اجزای مختلفی مثل حوض های با عمق كم، فواره های متعدد، پمپ آب و چراغ های رنگین ساخته شده است. حوض آبنما معمولا عمقی در حدود 1 تا 5 متر دارد و با مصالح ساختمانی مصنوعی و طبیعی ساخته می‌شود. ساخت آبنما به اشکال و طرح های متنوعی اجرا می‌شود. همچنین در کنار آبنما میتوان از المان های مختلفی مثل مجسمه و گیاهان استفاده کرد.

ساخت آبنما خانگی:

آبنما خانگی از حوضچه هایی با عمق کم ساخته شده که دارای فواره های متعددی است که با چراغ رنگین نورانی شده است. معمولا عمق این حوضچه ها ماسه ای است و ارتفاعی در حدود 20 الی 60 سانتی متر دارد. این حوض بر حسب نوع آبنما و شکلی طراحی می‌شود، با انواع مختلفی از مصالح ساختمانی ساخته می‌شود. گاهی آبنمای خانگی به صورت ساده و یا به شکل های متنوع ساخته می‌شود و همچنین در کنار آبنما میتوان پاشویه های خارجی تعبیه کرد. همینطور میتوانیم برای زیبایی بیشتر مجسمه هایی را به صورت منفرد یا مجتمع در کنار یا وسط آبنما قرار دهیم.

ساخت آبنمای خانگی
ساخت آبنمای خانگی

ساخت آب‌نمای آپارتمانی :

در داخل آپارتمان بسته به اندازه‌ای آپارتمان، می‌توانیم آب‌نماهای مختلفی با سایزهای متفاوت اجرا کنیم. از جمله آب‌نماهایی که در آپاراتمان قابل اجرا است آبنمای بارانی، آبنما دیواری، آبنمای سنگی و آبنمای مدرن است. در صورتی که اندازه ی آپارتمان زیر 100 مترمربع است، بهتر است از آب‌نمای دیواری در کنار و یا گوشه خانه استفاده کنیم. برای ساخت آبنمای خانگی به حدود 1 تا 2 متر ارتفاع نیاز داریم.
آبنمای آپارتمانی در 3 مدل مختلف قابل اجرا است:
1- آبنما با استفاده از سنگ طبیعی آنتیک ساخته می‌شود و آب برروی سنگ‌ها سوار شده و به داخل برکه خواهد ریخت. این نوع آبنما در دو نوع آبنمای طبیعی و آبنمای مدرن قابل اجرا است.

آبنمای سنگی
آبنمای سنگی

2- آبنما از بافت سیمانی ساخته می‌شود و شکل آن به صورت طبیعی اجرا می‌شود و در کنار آن از برکه‌ای کوچک استفاده می‌شود و آب به صورت طبقاتی از روی سنگ یا تنه چوب جاری می‌شود و به داخل برکه می‌ریزد. همچنین میتوانیم آبنما را به سبک سنتی بسازیم و در کنار آبنما از درخت استفاده کنیم.

3- همچنین میتوان برای آپارتمان از آبنمای شیشه ای و آبنمای مدرن استفاده کنیم که در این نوع آبنما ها آب به روی شیشه جاری می‌شود. معمولا این نوع آبنما در لابی و مکان های سر پوشیده ساخته می‌شود. آبنمای شیشه ای به دو صورت اجرا می‌شود. یک نوع از این آبنما از یک لایه شیشه ساخته شده که آب بر روی آن جاری می‌شود و نوع دیگر آن از یک شیشه 2 لایه تشکیل شده که آب از مابین دو لایه جاری می‌شود. پیشنهاد می‌شود این نوع آبنما در آپارتمان با مساحت حداقل 100 مترمربع اجرا شود. آبنمای شیشه ای را می‌توان در وسط خانه و یا به عنوان حائل جداکننده ای بین هال وپذیرایی اجرا کنیم.

آبنمای شیشه ای
آبنمای شیشه ای

ساخت آب‌نمای ساده خانگی :

آبنمای ساده خانگی برای خانه های کوچک و حیاط های کوچک ساخته می‌شود. برای ساخت این نوع آبنما میتوانیم از چندین سنگ بر روی هم استفاده کنیم. پیشنهاد ما برای این نوع خانه ها طراحی آبنمای دیواری سنگی است که در کنار و یا گوشه حیاط اجرا می‌شود.
برای ساخت آبنمای ارزان قیمت میتوانیم از سنگ‌های آنتیک و حوض های طبقاتی استفاده کنیم. ساخت آبنمای خانگی در مدل‌های مختلفی اجرا می‌شود. میتوانیم در طراحی این نوع آبنما از چندین حوض که در سایزهای مختلف بر روی‌هم سوار شده اند استفاده کنیم. در این نوع آبنما یک پمپ کوچک در داخل حوض پائینی قرار داده می‌شود و توسط شلنگی که از پمپ به طبقه‌ی بالا کشیده می‌شود، آب را به گردش درمی‌آوریم.
یا در نوع در دیگری از آبنما میتوانیم بر روی حیاط یک نایلون و یا پلاستیک بکشیم و یک حوضچه کوچک در پایین آبنما درست کنیم. برای زیبایی بیشتر آبنما میتوانیم در اطراف آن گیاهان و گل‌های مختلف بکاریم و چهره ی زیباتری را به آبنما و دکوراسیون خانه بدهیم.
برای نورپردازی آبنما میتوانیم یک عدد چراغ ضدآب در داخل برکه آب‌نما قرار دهیم. برای مصرف کمتر برق میتوانیم از چراغ خورشیدی بدون برق و یا چراغ کم‌مصرف استفاده کنیم. ساخت این نوع آب‌نما هزینه ی کمی برای ما دارد و میتوانیم به راحتی این نوع از آبنما را در منزل مسکونی و یا حیاط خانه اجرا کنیم.

نورپردازی آبنما
 

ساخت آب‌نمای سنگی :

منظور از ساخت آب‌نمای سنگی در داخل خانه و حیاط، آب‌نما با سنگ طبیعی خواهد بود. بنابراین برای ساخت این آب‌نما ، حیاط خانگی باید بزرگ باشد. آبنمای سنگی خانگی میتواند به دو صورت سه بعدی در وسط حیاط یا آبشاری و پرده ای در کنار دیوار حیاط ساخته شود. برای ساخت آب‌نمای سنگی خانگی میتوان از سنگ‌های کوهی دماوند، سنگ لاشه‌ای، سنگ ورقه‌ای، سنگ رودخانه‌ای قلوه‌سنگ، سنگی آتشفشانی و سنگ مصنوعی استفاده کرد.
آب‌نما در وسط خانه به‌ صورت طبیعی و سه طرفه ساخته می‌شود. ارتفاع این آبنما در حدود 2 الی 3 متر است و آب به‌صورت ریزشی و آبشاری به پایین آبنما جاری می‌شود. در این نوع آبنما، آب بر روی سنگ‌ ها جاری می‌شود و در انتها به داخل برکه میریزد. همچنین می‌توان به جای برکه آب وارد جوی آب شود و مسیری را در داخل حیاط خانه طی کند.

ساخت آبنما
ساخت آبنما

آموزش ساخت آب‌نمای سنگی خانگی :

ساخت آب‌نمای خوب بیشتر به تجربه، ابتکار، و میزان اطلاعات فنی طراح آبنما بستگی دارد. ساخت آبنمای سنگی خانگی شامل مراحل زیر است:
1- در مرحله ی اول محلی که قصد اجرای آبنما را داریم مکان یابی می‌کنیم.
2- سپس با توجه به موقعیت آبنما و دکوراسیون خانه، نوع آب‌نما و مدل ریزش آب از آب‌نما را مشخص می‌کنیم.
3- در این مرحله ایزولاسیون و زیرسازی محل ساخت آب‌نما صورت می‌گیرد. برای زیرسازی آبنما میتوانیم از ایزوگام، قیرگونی، مواد نانو، فایبرگلاس و حتی نایلون و پلاستیک استفاده کنیم.
4- در مرحله‌ی چهارم روی لایه ایزولاسیون را با مواد مختلفی مثل سیمان میپوشانیم.
5- در این مرحله تاسیسات، سیم کشب و نورپردازی اجرا می‌شود و روی سیستم تاسیسات کاور می‌کشیم.آن‌ها خواهد بود.
6- برای اینکه آب در آبنما سرازیر نشود و به بیرون از آبنما ریزش نکند باید مقدار دبی آب به درستی محاسبه شود و نوع ریزش آب و محل ریزش آب به درستی تشخیص داده شود. سپس با توجه به محاسبات انجام شده سنگ ها چیده می‌شود و بر روی آن کاور می‌کشیم. و در نهایت برای لایه رویی آبنما میتوانیم از سنگ و مواد مصنوعی و طبیعی استفاده کنیم.
7- اطراف آب‌نما را می‌توانیم با انواع گیاهان و گل‌های رونده مصنوعی تزیین کنیم. برای این کار باید از اول ساخت آب‌نما پیش‌بینی لازم را داشته باشیم.
8-در مرحله‌ی آخر نورپردازی آب‌نما اجرا خواهد شد. برای نورپردازی لازم است در برکه و اطراف آب‌نما از انواع چراغ‌های متفاوت با رنگ نورهای مختلف استفاده کنیم. پیشنهاد ما این است در این نوع آبنما از نور سفید حتما استفاده شود.

ساخت آبنما
ساخت برکه خانگی:

بركه ها داراي اندازه هاي مختلفی است و در پاکسازی هوا و زيبایی محیط بسيار موثر مي‌باشد. برکه ها در اشكال منظم و غير منظم و با اعماق مختلف درمحوطه حياط، وسط پارك، منطقه كوهستاني و يا جنگل كاري ساخته می‌شود. برای زیبایی بیشتر میتوان در کنار برکه از گیاهان متنوعی استفاده کرد.

ساخت برکه
ساخت برکه

ساخت درياچه مصنوعي:

در پارك هاي بزرگ و در محل هايي كه آب فراوان در دسترس است، معمولاً از درياچه به جاي بركه استفاده می‌شود. حجم آب درياچه در حدود 50 الي2000 متر مربع است و معمولا سطح آن از سطح اطراف پائين تر است. همچنین در اطراف دریاچه مصنوعی خياباني براي سهولت بیشتر احداث مي‌شود.
اگر سطح درياچه خيلي بزرگ باشد لازم است كه در داخل آن چند جزيره به شكل هاي متفاوت احداث شود و در این جزیره ها گياهان مختلف كاشته شود. در صورتی که امکانش باشد خیلی خوب است که مجرایی براي ورود و خروج آب باشد به نحوي كه آب دائماً جريان داشته باشد.
عمق اين نوع درياچه ها بين 1 الي 5 متر متفاوت است و در پارک‌های بزرگ و محل هایی که آب به فراوانی در دسترس است ساخته می‌شود. معمولاً دریاچه‌ها را به اشکال نامنظم که خطوط حاشیه آن به نظر طبیعی می‌رسد احداث می‌کنند. سطح آب دریاچه‌ها در حدود 50 تا 150 سانتیمتر از سطح ساختمان های اطراف پائین‌تر است تا امکان تردد و استفاده بیشتر از دریاچه ها امکان‌پذیر باشد.
در صورتی که دریاچه سطح بیشتری را اشغال کرده باشد در وسط آن جزیره‌هایی به شکل نامنظم احداث می‌شود و با گیاهان مختلف تزئین می‌شود. معمولاً عمق دریاچه‌ها 1 الی5 متر می‌باشد و برای ارتباط با جزیره ها از پل استفاده می‌شود. همچنین میتوان در داخل دریاچه‌ها از انواع قایق موتوری وقایق پارویی نیز استفاده شود.

لايه هاي ساخت آبنما :

1- لايه اوليه با سنگ ريزه يا خاك آهك ساخته می‌شود.
2- لايه دوم با ضخامت 5 الي 10 سانتي متري از بتون مسطح و يا غير مسطح ساخته شده است.
3- لايه ايزوله جهت ايزوله كردن سطح آبنما
4- لايه بيروني يا نهايي از بتون يا سنگ هاي مختلف
5- نصب سنگ ها و مصالح مختلف برای شيب بندي آبنما

مراحل ساخت آبنما
مراحل ساخت آبنما

شرکت گل چمن آریا با 30 سال سابقه طراحی و ساخت انواع آبنما، آماده‌ی خدمت رسانی به شما عزیزان است. برای مشاوره رایگان با کارشناسان شرکت میتوانید با شماره 09121906282 تماس حاصل فرمائید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
به بالای صفحه بردن